Address: Bodenhof 4, 6014 Luzern, Switzerland
  Contact: +41 795 918 269

Doctor

Dr. Pethő Zsófia

A nyíregyházi Szülészet-Nőgyógyászat főorvosa, Dr. Pethő György lánya reumatológus orvosként és Édesanyaként a CBC szolgáltatásait választotta, mert ahogy fogalmaz, az ígybiztosított nyugalom megfizethetetlen kincs.

“Miért választottuk a Cord Blood Center Őssejt központ szolgáltatását?

Orvosként dolgozva illetve egyetemi tanulmányaink alatt kis rálátást szereztünk a vérképzőszervi betegségekre és az évek alatt egyre inkább szaporodó tudományos eredményekre. Az autológ őssejt transzplantáció ma már egy ténylegesen elérhető és eredményes terápia.

Első gyermekünk születésekor nem került még látótérbe a köldökzsinórvér levétele. Idén született második gyermekünk, ezért is tartottuk sokkal fontosabbnak, hogy ezen alkalommal éljünk a lehetőséggel. Születése előtt tájékozódva azt láttuk, hogy számos lehetőség áll rendelkezésre mind a levétel módját, mind pedig a későbbi felhasználást illetően.

Egy anyának az a legfontosabb, ha a köldökzsinórvér felhasználásra kerül, legyen elég a terápiához, amelyhez szükséges az elegendő sejtszám. A CBC programjában nemcsak a köldökzsinórból, hanem placenta ereiből történő köldökzsinórvér levétele is lehetővé válik, így nagyobb sejtszám elérésére van lehetőség. Mi a Premium+szövet Csomagot választottuk, hiszen a szöveti sejtek szélesebb körű felhasználása a jövőben remélhető.

A CBC őssejtbank emellett biztosít egy olyan támogatói programot, amely egy esetlegesen szükségessé váló autológ őssejttranszplantáció esetén támogatást nyújt, és fedezi a felmerülő költségeket. Ez többnyire azért is megnyugtató, mert ha a beavatkozás szükségessé válik, nagyon fontos, hogy akár azonnal elvégezhető legyen. Fontos, hogy a kezelés időzítése a kezelőorvos döntése legyen és ne a körülményeké.